انواع رنگ عسل طبیعی

کدام رنگ عسل طبیعی برای خرید بهتر است!

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هنگام خرید عسل از یک مغازه و یا فروشگاه اینترنتی از خود یا فروشنده پرسیده باشید که کدام رنگ عسل بهتر است؟ عسل سیاه بهتر است یا زرد؟ و طور کلی عسل طبیعی چه رنگی است؟

اما حقیقت این است که اگر در جایگاه یک زنبوردار و یا فروشنده‌ کار درست باشید، این را می‌دانید که رنگ عسل هیچ ارتباطی به طبیعی بودن عسل، بهتر بودن و یا وحشی بودن آن ندارد.

رنگ عسل چه چیزی به ما می‌گوید؟

به طور کلی رنگ عسل به منطقه‌‌ای که کندو‌ها در آن قرار دارند و گل‌هایی بستگی دارد که زنبور از شهد آن‌ها نوشیده است. به همین دلیل رنگ عسل طبیعی می‌تواند از بی رنگ (درست مثل آب) تا قهوه‌ای تیره متغیر باشد.

رنگ انواع عسل های طبیعی

از طرفی طعم عسل هم درست مثل رنگ آن به منبع شهد بستگی دارد. به همین دلیل از روی رنگ عسل می‌توان حدس‌هایی در مورد طعم آن نیز زد.

به عنوان یک قاعده، عسل‌هایی که رنگ تیره‌تری دارند از نظر مزه، طعم قوی‌تری دارند و عسل‌هایی که رنگ روشن‌تری دارند طعم ملایم‌تری نیز دارند.

عسل سیاه بهتر است یا زرد؟

همانطور که در بالا هم گفتیم رنگ عسل نمی‌تواند معیاری برای بهتر یا باکیفیت‌تر بودن عسل باشد. اگر چه مردم اکثرا فکر می‌کنند که عسل سیاه بهتر از عسل های روشن است، اما یک عسل زرد ممکن است به مراتب از یک عسل سیاه از نظر کیفیت بهتر باشد.

اما نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که عسل‌هایی که رنگ تیره‌تری دارند خواص آنتی اکسیدانی و مواد معدنی بیشتری دارا هستند. به عنوان مثال عسل آویشن نسبت به عسل گون خواص آنتی اکسیدانی بیشتری دارد و به همین دلیل است که از عسل آویشن برای درمان سرفه و گلودرد استفاده می‌شود.

پس توجه داشته باشید که در انتخاب عسل بیشتر از این که به رنگ آن توجه کنید باید به خواص درمانی عسل و همچنین سلیقه و ذائقه‌ خود توجه کنید.

مثلا عسل آویشن طبیعی برای بهبود عادات ماهیانه دردناک و مشکلات گوارشی مفید است در حالی که عسل گون طبیعی برای بهبود دردهای کلیه و مجاری ادراری موثر است.

همچنین در مصرف عمومی عسل، آمریکایی‌ها بیشتر رنگ روشن عسل که طعم ملایم‌تری دارد را می‌پسندند در حالی که مردم اروپا و ایران عسل‌هایی با رنگ تیره‌تر که طعم به مراتب قوی‌تری دارد را انتخاب می‌کنند.

پس همانطور که دیدیم رنگ عسل نمی‌تواند عاملی تعیین کننده برای کیفیت عسل باشد.

رنگ برخی از عسل‌های موجود در ایران

همانطور که در مطلب انواع عسل گفتیم عسل‌های مختلفی در ایران وجود دارد که بسته به نوع آنها رنگ متفاوتی نیز دارند در زیر به برخی از آن اشاره می‌کنیم.

رنگ عسل آویشنقرمز
رنگ عسل شبدربی رنگ و روشن
رنگ عسل بلوطقهوه‌ای تیره
رنگ عسل مریم گلیکهربایی تیره
رنگ عسل اقاقیا بی رنگ، آبگون
رنگ عسل آفتابگردانزرد طلایی
رنگ عسل گونزرد نخودی
رنگ عسل کُنارقهوه ای روشن
رنگ عسل گشنیزقهوه‌ای
رنگ عسل رس بستهسفید
رنگ عسل مرکباتزرد روشن
رنگ عسل چهل گیاهقهوه‌ای روشن
البته توجه داشته باشید که همین رنگ‌ها نیز بسته به گونه گیاه و گیاهان دیگری که در منطقه وجود دارند می‌تواند متفاوت باشد.

عسل طبیعی اصل را با اطمینان از زنبوردار بخرید👇

۷۱۹,۰۰۰ تومان
۸۷۹,۰۰۰ تومان
۷۳۹,۰۰۰ تومان

رنگ عسل به چه پارامتر‌هایی بستگی دارد؟

اگر چه رنگ عسل بسیار وابسته به نوع گیاهی است که زنبور از آن تغذیه می‌کند اما گاهی مشاهده می‌شود که یک نوع عسل که از دو منطقه برداشت شده است چه از نظر رنگ و چه از نظر طعم و بو با هم متفاوت هستند. در نتیجه مکان کندو نیز حائز اهمیت است.

به طور کلی زنبوردار از نظر مکانی، دو راه برای قرار دادن کندو‌ها دارد.

کندو را در یک مزرعه یک‌دست قرار دهد

در بیشتر مواقع زنبوردار کندو‌های خود را در مزارعی قرار می‌دهد که تا چشم کار می‌کند از یک نوع گل یا گیاه است. این نوع عسل که به آن عسل تک گل می‌گویند، معمولا از نظر طمع و رنگ در نقاط مختلف یکسان خواهد بود. مثل عسل آفتاب گردان، عسل پنبه، عسل کلزا

در این شیوه فرقی ندارد کندو در کدام نقطه‌ی ایران قرار دارد. مثلا عسل آفتابگردانی که در نقاط غربی به دست می‌آید با جنوب ایران از نظر طعم و رنگ چندان متفاوت نخواهد بود.

کندو زنبور در مزرعه آفتاب‌گردان

کندو در مناطق کوهستانی و دشت واقع است

بعضی از زنبوردارن با کوچ دادن کندو‌های خود و قرار دادن آن‌ها در دل کوهستان‌ها و دشت‌ها، از گیاهان و گل‌هایی که به صورت طبیعی رشد کرده‌اند استفاده می‌کنند تا عسل تولید کنند.

در این حالت چون تمام پوشش منطقه به صورت ۱۰۰٪ از یک گیاه نیست، اسم عسل را بر اساس پوشش گیاهی غالب منطقه انتخاب می‌کنند. مثل عسل گون، کنار، لعل کوهستان، و اگر منطقه پوشش گیاهی غالب نداشته باشد اسم آن را عسل چند گیاه طبیعی یا همان چهل گیاه می‌گذارند.

طعم و رنگ عسلی که به این شیوه به دست می‌آید، منطقه به منطقه می‌تواند متفاوت باشد. حتی گاهی اوقات ممکن است عسل به دست آمده از دو کندو در یک منطقه نیز در این حالت با هم تفاوت داشته باشد! چون به هر حال زنبورها برای تولید عسل بر روی میلیون‌ها گل می‌نشینند و ممکن است گل‌هایی که زنبورهای یک کندو از آن استفاده کرده‌اند با کندوی دیگر متفاوت باشد.

تاثیر شیوه‌ی نگهداری عسل بر رنگ آن

علاوه بر مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، شیوه‌ی نگهداری عسل نیز می‌تواند بر روی رنگ آن تاثیر بگذارد.

  • رنگ عسل به مرور زمان تیره می‌شود، به همین دلیل است که عسلی که تازه برداشت شده است نسبت به مشابه آن در سال گذشته کمی روشن‌تر است.
  • اگر عسل در مکان گرمی نگهداری شود رنگ آن تیره می‌شود
  • شکرک زدن عسل نیز بر روی رنگ آن اثر می‌گذارد که بسیار وابسته به اندازه بلور‌های آن است. در این حالت معمولا رنگ عسل سفید رنگ می‌شود.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۲۱ رای

5 thoughts on “کدام رنگ عسل طبیعی برای خرید بهتر است!

      • محمد میگوید:

        سلام این که شما میگی عسل آویشن و گون چطوری به زنبور میفهمونی همون آویشن فقط استفاده کن زنبور مگه چند کیلومتر پرواز نمیکنه

        • روستایی میگوید:

          سلام وقت شما بخیر. حرف شما کاملا درست است. نه واقعا اینطور نیست که زنبور فقط از یک گیاه تغذیه کرده باشد. نامگذاری عسل‌ها بر اساس پوشش گیاهی غالب یک منطقه است. مثلا اگر پوشش گیاهی یک منطقه بیشتر از آویشن باشد عسل به دست آمده از آن هم عسل آویشن نامگذاری می‌شود.

سوال یا نظر خود را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *